Kuyutorman.com

Fantastik Kurgu ve Edebiyat Alanı
Zaman: 08 Eyl 2010 13:15

Orta Dünya & Númenor Kütüphanesi'nden rastgele tanım: Ölü Bataklıklar

Duyuru: 8. Kuyutorman Vekilharçlık Seçimleri sonuçları ilân edilmiştir.

Cevaplanmamış mesajlar | Aktif başlıkları görüntüle

Tüm zamanlar UTC + 3 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Delcoron ( Korku Tepesi )
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2010 23:20 
Gezgin
Kullanıcı avatarı
 E-posta  WWW  Profil

Cash: 33
Donate
Irk: Yarı Elf
Delcoron

Mavi Bulutların,kalkanlarında beyaz ağaç olan,mızrakları gökleri delen,donanımlı,cesur,
sadık ve savaşçı,Veldonir’in komutasındaki o ordunun arasından süzülerek geçtiği dağ.
Uçurumun sonundaki büyük kayaları,o denizin
masmavi suyunun deldiği yer.
Kara bulutların yakınından geçmeye korktuğu,
Sauron’un gözünün gördüğü son yer.
Kimileri “Burada Hiç Korkulmaz” der;
Kimileri “Asıl Korku Burada Yaşanır”der;
Kimileri “”Korku İle Burada Tanışıldığından İnsan Burada Korktuğunu Farketmez”der.
Bunu en iyi Burondel Usta bilir.O Bunu Şöyle Açıklar:

“Ben Burondel Balpomer,insan ırkından.Gondor
Kutsal Şövalyesi.Delcoron’u Bana Soranlara
Cevabım şudur.Ben En Fazla Orada Korktum.
Çünkü Bir Ork Az Kalsın Beni Uçurumdan
Atıyordu.Aynı Zamanda Korkuyu Orada
Tanıdım.Komutan Veldonir orada Az Kalsın
Ölüyordu.Hem de Ben Orada Hiç Korkmadım.
Çünkü Asla Yenilgi ile Karşı Karşıya Kalmadık”

“Evet.İşte Böyle.Ve Şimdi Size Sadece 2 İmkan Sunabilirim.Ork Ordusu Veldonir’in Savaşındakinin 2 Katı Kadar.Ve Bizim Ordumuz O Savaştakinin Yarısı Kadar.Size Verebileceğim İmkanlar Şunlar:
Korku İle Burada Tanışacaksınız.Çünkü Hiç Görmediğiniz Kadar Büyük Bir Ordu Olacak Karşınızdaki.Ve Kiç Korkmayacaksınız.Daha Doğrusu Buna Vaktiniz Olmayacak.Tek Zamanınızı Savaşmaya,
Kılıç Sallamaya,Çamurdan Yapılan O Yaratıklar ile Böğuşmaya Harcayacaksınız.Ve İmkanların Yanında Size Bir de Emir Veriyorum.Eldorin Adına Ölün!!!”
Dedi ve Atladı Cronderil.Arkasından da 6.000 Kişilik Gondor.Karşıdaki Yaklaşık 16.000 Kişilik Orduya Doğru.Kahramanımız Gaelthor elinde yuvarlak,parlak mavi üzerine beyaz ağaç olan kalkanı kendine oklardan
siper ederek hemen Cronderil’in arkasından o pis yaratıklara atıldı.

Gaelthor tam düşmana atılacakken bir org oku atının ayağını buldu.Ve Gaelthor atladı.At orkların arasına daldı.En az 20 ork götürdü.Daha Çarpışma Yeni Başlamıştı.Ve atlılar doludizgin ilerliyorlardı.

Birlikler Çarpışmaya Hazırlandı.Ve Kısa Sürede Çarpıştılar.Orkları Bayağı Dağıttılar.Düzenleri Bozulan Orklar Tekrar Toparlanıp Saldırdılar …

Bu Sefer de Mızraklara Takıldılar.Çok adam Kaybettiler.Artık Toparlanmaları Çok Zordu.Ama En Yakın Zamanda Arkadan Yewonnel gözüktü.Pis Suratlı Ork Komutanı Arkasında Takviye Birlikleri de Toplamıştı.Gaelthor Hemen Sağ Cenahın Yardımına Koştu.Orklar Ağır Geliyorlardı ...

Yeowennel’in Komutasındakiler Ithilien’li Okçulara Rastladılar.Swan’lar da Gaelthor’un Arkasından Yeowennel’in Sağ Komutasına Saldırdılar.16.000 Kişilik Çamur Ordusu 7.000’lere Kadar İnmişti.Gondorlular’dan ise Çok Az Kayıp Vardı.Onlar’da 5.000 Civarındaydılar.Savaş Devam Ediyordu.Tam O Anda Celeborn’un Elf Okçuları Delcoron’un Üzerinde Görüldüler.Cronderil’in Aklına Geri Çekilme Taktiği Geldi.Kayalıkların Arkasına Doğru Orduyu Çekti.Ve Tam O Anda Ork’lar Tuzağın Tam İçine Düştüler.Atlılarda Orklar’ı Arkadan Sıkıştırınca Orklar’ın Şansı Sona Erdi.Ve Delcoron’da Veldonir’den daha Üstün Bir Tarih Yazıldı.Ama Bu İş Burada Bitmezdi.

Yaklaşık 2 ay sonra,o pis canavarlar bu sefer Goblin ırkından da yardım alarak aynı sayılarda bir ordu topladılar.Daha yarı yolda olan Gondor ordusu;geri dönüp tekrar savaşmak zorundaydı.Sayıları da azalmıştı hani.Sonra Delcoron’a geri dönmeden Taralda(Uluağaç)
Denilen büyük bir meşe ağacının karşısına büyük bir cephe kurdular.Cronderil orduyu 2’ye ayırdı.Bir kol Taralda’nın arka tarafından dolanacak ve tepeyi aşıp düşmana arkadan darbe vuracaktı.Cronderil ise ön cepheyi Ithilien’li adamı Henddin yardımıyla okçular ile savunmayı düşünüyordu.Ama o yenmeyi düşünmüyordu.Düşmana zaman kaybettirmek istiyordu.Bu savaşta pek imkanları yoktu.
Bu arada Cronderil,Calenedhel adlı elf haberciyi salmıştı.Yardım birliklerinin Ork ordusunu Minas Tirith’e sokmaması için.Neyse ki düşman göründü.
Bugün Ne Kadar Düşman Öldürürseniz Öldüreceksiniz.Gerekirse Siz De Öleceksiniz.Ama Adınız Yaşayacak” dedi Gaelthor.Soyu Gondor sırtlarında bir kabileye dayanıyord.Kralın en gözde komutanları bu kabiledendi.Kardeşi Gaelin,amcası
Gotstuth.Bu arada savaş başladı.Okçular müthiş bir dayanış gösterdiler.Tam ön hat yıkıldı derken Gaelthor Taranda’nın etrafını aşıp düşmanı vurdu.Ama en fazla 1000 asker kalmıştı.Tam bütün ümitler kesildiği anda
Taranda’nın hizasına bakınca parıltılar görüldü.Az sonra da beyaz ağaçlı kalkanlar.Evet evet.Gaelthor bu suratları tanıyordu.Yaşlı amcası Gotstuth ve genç kardeşi Gaelin’di onlar.Ve arkalarında Gondor Şövalyeleri.Sağ koldan Gaelthor’u takip edip tepeyi aştılar ve düşmanın üzerine göktaşı gibi atıldılar.Düşman birlikleri geri çekilirken Süvari birlikleri Mordor yolunu tuttu.Böylece bir intikam zamanı daha gelmişti.İşte düşman tam oradaydı.Gaelthor düşmana bağırdı “Del Sinëa ( Korku Budur)”.Düşman birlikleri Mavi Bulutların,kalkanlarında beyaz ağaçolan,mızrakları gökleri delen,donanımlı,cesur,sadık ve savaşçı,Veldonir’in komutasındaki o ordunun arasından süzülerek geçtiği dağda;Uçurumun sonundaki büyük kayaları,o denizin masmavi suyunun deldiği yerde kılıçtan geçirildiler.Ve düşman birlikleri bir daha asla Mordor’un güneyinden Gondor’a saldırmayı düşünmediler.İki İntikam,İki Kahraman.Delcoron’da tarih yazılmış ve düşman o korkulu yerde korkusuzca gömülmüştü...

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  

Orta Dünya & Númenor Kütüphanesi

Kuyutorman.com gücünü phpBB © yazılımından almaktadır. 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group  
Bu internet sitesinde oluşturulan tüm metinler Kuyutorman.com'a aittir. İzin alınmadığı sürece kaynak gösterilerek dahi kısmi ya da bütünsel alıntı yapılamaz.  

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye | Portal Eklentisi: alphaPORTAL 2.0 RC 1 © 2008 | Tema Tasarımı: Poker Bandits